Wie droomt er niet van? Eindelijk kunnen vliegen als een vogel, tussen de flatgebouwen slingeren als spiderman, een auto optillen. Superkrachten zijn fantastisch. Maar niet alle superkrachten kan je zien.

Onze sterkste kracht als mens is ons denken. Wij kunnen -anders dan dieren- redeneren, filosoferen, plannen, reflecteren en zo meer. Wat deze superkracht vaak in de weg zit zijn onze emoties. Emoties beïnvloeden ons denken en daarmee ons doen. In je vreugde, angst, boosheid of verdriet heb je misschien wel eens iets stukgemaakt wat niet meer gerepareerd kon worden?

Zonde! Het zou zo fijn zijn om meer grip te krijgen op je emoties en daarmee je gedachten! Mindfulness kan helpen om de emoties te accepteren en op een mildere manier naar jezelf te kijken. Emoties zijn belangrijk, maar hoeven niet altijd je handelingen te beïnvloeden. Met mindfulness leer je die keuze op een bewuste manier te maken: doe ik hier iets mee, of niet?

Een superkracht dus!

Why mindfulness is a superpower

Category
Tags

Comments are closed

%d bloggers liken dit: