Onderzoek naar het kinderbrein

Eline Snel, ontwikkelaar van de methode ‘Stilzitten als een kikker’ over de kracht van mindfulness bij kinderen. In deze drukke tijden is stilzitten iets wat kinderen weinig meer aangeboden krijgen. Presteren, doen, maken, spelen, wanneer luister je naar jezelf? Ook kinderen kunnen leren meer in contact te komen met het lijf en de gevoelens die ze ervaren… ehhh… voelen! Want verdriet, boosheid, angst en blijdschap kan je zeker voelen met je lijf!

Gezin en Ik verzorgt een mindfulness cursus voor kinderen in de basisschoolleeftijd en jongeren op de middelbare school. Deze cursus is met name geschikt voor kinderen die concentratieproblemen ervaren of problemen hebben met emotieregulatie. We leren in deze training beter te luisteren naar de signalen die ons lichaam geeft, wanneer we sterke emoties ervaren. Dat luisteren doen we heel letterlijk: door meditatieoefeningen te doen. Daarnaast oefenen we ook het aangeven van grenzen door fysieke oefeningen. Een aanrader!

Category
Tags

Comments are closed

%d bloggers liken dit: