Zelfvertrouwen en plezier komt ‘vanzelf’ wanneer je ervaart iets te kunnen (of te kunnen leren), je jezelf uitgedaagd voelt, weet dat je deze uitdaging aankan en gewaardeerd wordt wat je doet. In ons huidige schoolsysteem is de cognitieve kennis vaak de grootste graadmeter, waardoor kinderen die de ’toetsen’ minder goed maken gedemotiveerd zouden kunnen raken.

Het blijft zo belangrijk om de kinderen uit te dagen om te leren (op wat voor een manier dan ook!). In dit artikel beschrijft men een prachtig initiatief van ‘de praktijkklas’. Een leermoment in de week, waarin kinderen contact maken met verschillende vakken in het ‘werkveld’.

Waarom zou je in een plusklas extra gestimuleerd worden met leuke activiteiten, terwijl de kinderen die in de klas achterblijven dit niet hebben? Voor ieder wat wils op deze manier en ook nog eens een mooie stap om je te realiseren dat jij over technisch vernuft bezit waar de meester of juf van jouw eigen klas nog een puntje aan kan zuigen!

Na plusklas nu praktijkklas

Category
Tags

Comments are closed

%d bloggers liken dit: