De meeste kinderen ontwikkelen zich op dezelfde manier. Ze hebben bepaalde ‘taken’ die ze moeten doorlopen om iets te kunnen. Je hebt ruimte nodig om bepaalde vaardigheden eigen te maken. Denk maar eens aan jouw eigen (professionele) ontwikkeling. Leerdoelen gelden voor alle leeftijden. Op jonge leeftijd volgen de leerdoelen vaker een bepaalde opbouw. Laat je informeren over de taken die een kind kan volbrengen op bepaalde leeftijd. Zo zorg je ervoor dat je jouw kind niet overvraagt of boos wordt wanneer een kind iets niet kan. Misschien was het kind er nog niet aan toe? Zorg daarnaast dat een kind vrij is om te proberen. Wil het uit een beker drinken? Probeer het eens uit in bad of onder de douche. Zo kan een kind in een veilige situatie oefenen en leren!

Category
Tags

Comments are closed

%d bloggers liken dit: