Ik was enigszins verbaasd over dit artikel. Om maar eens met een understatement te beginnen.

Ten eerste, omdat er totaal geen verwijzingen naar enige wetenschappelijke onderbouwing gegeven worden. Nu is dat niet altijd nodig bij een artikel dat een mening propageert, denk ik. Alleen: in dit artikel is het niet duidelijk voor mij of het gaat om een mening van mevrouw Gruson of dat er daadwerkelijk bewijs is dat het goed is je kind een ‘lekkere chocoladereep’ te geven. Ja, er wordt benoemd dat chocola veel suiker bevat, maar dat is niet waar mijn aandacht door wordt getrokken als ik eerlijk ben.

Ten tweede wordt genoemd dat je suiker beter kunt vermijden als je kind druk is of agressief. Waar. Natuurlijk. Dat je suiker in zijn geheel beter kunt vermijden is ook een mening, maar deze wordt niet benoemd. Dat suiker in praktisch alle bewerkte producten zit die worden verkocht in Nederland wordt ook niet benoemd. Tenenkrommend.

Eindoordeel: een niemendalletje dat met een korrel zout gelezen moet worden (als zout dan wel in een gebalanceerd dieet mag voorkomen uiteraard). Een niemendalletje dat ongeacht wat de schrijfster er precies mee wilde mij wèl weer even doet stilstaan bij de inname van voedsel bij mijn kinderen.

Category
Tags

Comments are closed

%d bloggers liken dit: