Deze aandachtstraining is gestoeld op de fundamenten van ‘Mindfulness Based Therapy’, ontwikkelt door John Kabat-Zinn in Amerika. Kort gezegd let je bij de oefeningen alleen op wat er op dít moment gebeurt. Daar heb je je aandacht flink voor nodig! De verschillende oefeningen versterken je aandacht, wat handig is als je moeite hebt met concentreren of als je snel boos of geïrriteerd raakt. Na deze training heb je geleerd om door oefeningen je aandacht te richten op wat er speelt in je binnenwereld. Hierdoor weet je beter wat je voelt en wilt en kan je je reactie beter sturen. Deze training is gericht op deelnemers met concentratieproblemen of stoornissen als ADHD en Autisme, maar ook zonder diagnose kan de training erg bruikbaar zijn. De locatie van de training wordt bepaald naar aanleiding van de inschrijvingen.

Kindertraining (basisschoolleeftijd)

Tijdens het intakegesprek krijgt u meer informatie over de cursus. Na dit gesprek kunt u besluiten om uw kind in te schrijven en wordt de inschrijving definitief gemaakt. Groepen bestaan uit maximaal 8 deelnemers, afhankelijk van de leeftijd en hulpvragen van de deelnemers. De prijs van een volledige training, inclusief intakegesprek en materialen is 250 euro.

U kunt rekenen op een intakegesprek van ongeveer 30 minuten tot 45 minuten, 8 wekelijkse bijeenkomsten van een uur,  ongeveer 15 minuten huiswerk per dag en een nader te bepalen terugkommoment.

Jeugdtraining (middelbare schoolleeftijd)

Tijdens het intakegesprek bepalen we of de mindfulnesstraining mogelijk iets voor jou is. Het is namelijk heel belangrijk dat jij zelf mee wilt doen! Groepen bestaan uit maximaal 10 deelnemers. De prijs van een volledige training, inclusief intakegesprek en materialen, is 250 euro.

Je kunt rekenen op een intakegesprek van ongeveer 30 minuten tot 45 minuten (eventueel met je ouders/verzorgers), 8 wekelijkse bijeenkomsten van 60 tot 90 minuten,  ongeveer 15 minuten huiswerk per dag en een nader te bepalen terugkommoment.