Ambulante begeleiding en Jeugdbrein Coaching

Individuele begeleiding is altijd een traject op maat. Iedereen heeft andere punten waar wat te leren valt en die zoeken we samen op om vervolgens aan de slag te gaan met wat jij nog lastig vindt. Hoe de begeleiding eruit gaat zien? Dat is altijd een verrassing! Ik vind het heel belangrijk om te kijken naar hoe jij leert, werkt en wat jij leuk vindt. Zo kom je namelijk het verste!

Coaching wordt in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Informatie over dekking bij zorgverzekeraars kunt u vinden op de website van CAT (vergoeding zorgverzekeraars).

Stappen tijdens de begeleiding/coaching

  • Intakegesprek (gratis) + bespreken plan van aanpak
  • Start begeleiding (… bijeenkomsten)
  • Tussentijdse evaluatie (na … bijeenkomsten)
  • Vervolg begeleiding
  • Afronding/Evaluatie

Jeugdbreincoach
Sinds november 2018 ben ik ook aangesloten bij de Jeugd Breincoaches, opgeleid door ‘wegwijs counseling en coaching’. Als jeugdbreincoach richt ik mij op de executieve functies en de mogelijkheden van ieder kind. Coaching vanuit succeservaringen is voor mij heel belangrijk.

Vooral bij leerlingen met ASS, AD(H)D, hoogbegaafdheid en dyslexie zijn er soms grote uitdagingen op school met het werkgeheugen, plannen, automatiseren en concentreren. Maar zeker ook veel andere leerlingen zijn gebaat bij het regelmatig doen van oefeningen die de executieve functies versterken en de lateralisatie bevorderen.

Jeugdbreincoaching: ter verbetering van het leerproces, eigenaarschap, zelfstandigheid, sociale vaardigheden, planning, concentratie, impulsbeheersing, motivatie, zelfbeeld en flexibiliteit van het kind. De kennis en de praktische oefeningen geven een zeer stevig fundament voor de begeleiding van het schoolgaande kind.

Coaching in de klas

De meeste professionals die met kinderen werken zijn zich bewust van het belang van executieve functies. Maar hoe bouw je zoiets in in je lesprogramma? Of hoe zorg je er als professional voor dat leerlingen ook thuis aan de slag gaan met de oefeningen? Hoe begeleid je deze kinderen en hun ouders vanuit school of vanuit je praktijk? Ook voor professionals kan ik van betekenis zijn betreft het begeleiden van kinderen in of buiten de klas.

Meer informatie over breincoaching is te lezen in de folder en op de website Jeugd Breincoach. Uiteraard kunt u naast mij ook andere breincoaches vinden, waarvan de praktijk dichter bij uw woonplaats is.