Vragen over sociale ontwikkeling?

Omdat de sociale ontwikkeling van kinderen deel uitmaakt van eigenlijk alle ontwikkelingsgebieden is het logisch dat ouders vaak vragen hebben over dit onderwerp. Op internet is een heleboel informatie te vinden die een overzicht geeft van de algemene ontwikkeling en de fasen van de ontwikkeling van ‘het gemiddelde kind’.

Helaas voor ons allemaal bestaat dit ‘gemiddelde kind’ niet, want jouw kind is anders dan ieder ander! Gelukkig maar! Echter is een houvast altijd erg prettig. Lezen over de sociale ontwikkeling kan je gerust stellen, zorg altijd dat je de informatie in perspectief plaatst. Jouw kind kàn (en mag!) zich ook sneller of langzamer ontwikkelen dan ‘het gemiddelde kind’.

Maak je je toch zorgen? Blijf je vragen houden? Neem dan zeker contact op met jouw CJG, Centrum voor Jeugd en Gezin of een andere expert. Het is nooit fijn om met vragen te blijven lopen.

https://www.opvoeden.nl/sociaal-emotionele-ontwikkeling-571/?gclid=CjwKCAjwhbHlBRAMEiwAoDA34wTcpVhQmzVl0sDUZwg_Rrrs9lHCN7JDNDW6YnADCjAtjVJjPww_YBoCie0QAvD_BwE