Problemen?

Hoe kan je er als ouder nu eigenlijk achter komen dat jouw kind zich anders ontwikkelt? Vaak begint een vermoeden van een probleem in de ontwikkeling bij het gedrag van jouw kind. Ouders merken vaak minder op dan buitenstaanders, omdat jij als ouder gewend bent geraakt aan het gedrag van jouw kind.

Het is erg handig om, wanneer jij als ouder problemen signaleert of niet weet hoe om te gaan met het gedrag van jouw kind, contact te zoeken met andere ouders of experts. Vaak kan je in één gesprek al een heleboel vragen en zorgen oplossen.

Hoe experts er achter komen of een kind een afwijkende ontwikkeling doormaakt? In de onderstaande link vind je een beknopte uitleg van het brede werkveld van sociale ontwikkeling. Interessant is ook de lijst met signalen van problemen in de sociale en emotionele ontwikkeling. Herken je meerdere onderdelen in deze lijst en maak jij je al langer zorgen? Neem dan contact op met een expert om uit te zoeken waar jouw zorgen vandaan komen.