Als je even klaar bent met elkaar

Vakantie kan heel erg lang duren. Verveling hoort daar dan ook bij, want alle reguliere activiteiten vervallen vaak. Wat het pluspunt van vakantie is, is ook het minpunt: langer dan een weekend vrij zijn.

Zeker in de zes weken van de zomervakantie kunnen kinderen wel klaar zijn met vakantie. Alle klussen zijn gedaan. Jullie zijn overal al heen geweest. En waar je normaliter in aanraking komt met veel verschillende mensen ben je nu misschien meer op elkaar aangewezen.

Wanneer broers en zussen elkaar zat zijn (of ouders, vlak jezelf niet uit ;-)) is het logische gevolg dat de sfeer wat minder wordt.

Accepteer dit! Het is een logisch gevolg van langer met elkaar omgaan. Neem de ruimte, maak tijd voor jezelf. Wanneer je gaat mopperen op elkaar wordt de stemming er niet beter op. Neem afstand en laat het op zijn beloop. Vaak na wat tijd zonder elkaar, bijvoorbeeld in een andere kamer, kan de sfeer opeens weer een stuk gezelliger zijn.