De eerste schooldag

Gaat je kind na de zomervakantie voor het eerst naar school? Dat is enorm wennen! Een ander ritme, een andere plek. Geen wonder dat kinderen vaak van slag zijn als ze met school beginnen. Hoe en wat lees je in de link van ‘Ouders van nu’. Er zijn namelijk veel zaken die bij verschillende scholen hetzelfde gaan.

Gaat je kind na de zomervakantie weer terug naar school? Ook dan is het weer wennen. Hoewel je kind de school al kent is ook voor schoolkinderen een ander ritme van toepassing dan in de vakantie. Vaak ook beginnen kinderen het schooljaar in een nieuwe klas met een nieuwe leerkracht. Kortom, hoewel je kind gewend is aan het schoolgebouw zal er zeker een periode zijn waarin het gedrag van jouw kind misschien anders is.

Op de site van Heutink staat een leuk stuk met verschillende tips die erg handig kunnen zijn. Succes de eerste weken!

https://www.oudersvannu.nl/kind/school/eerste-schooldag/

https://www.heutinkvoorthuis.nl/nl/relaxed-terug-naar-het-schoolritme/news/7/