Seksuele ontwikkeling 3

Veel scholen doen mee aan de week van de lentekriebels. Ook vorig jaar heb ik aandacht besteed aan deze week in de maand maart. Dit jaar weer, omdat we ons vaak als opvoeder ongemakkelijk voelen bij dit thema. Niets is echter zo menselijk, gewoon en leuk als lentekriebels! En laten we ook niet vergeten dat het aangeven van grenzen heel belangrijk is en daarom ook zeker in de opvoeding bespreekbaar moet worden gemaakt. Ook binnen het onderwerp seksualiteit!

Het is leuk om wat meer informatie te krijgen over de specifieke ontwikkeling die jouw kind doormaakt. De Rutgersstichting verzorgd veel (gratis!) materiaal met alle wetenschappelijk onderbouwde informatie die je als opvoeder nodig hebt. Uiteraard kan je met meer vragen ook daar aankloppen, zodat je beslagen ten ijs komt.

Jonge kinderen maken andere stappen in de seksuele ontwikkeling dan oudere kinderen, zoals je in de vorige brochure hebt kunnen lezen. Het is dan ook belangrijk om jouw gesprek aan te passen op de leeftijd van je kind. De bijgesloten brochure deze keer richt zich op kinderen van 0 tot en met 6 jaar.