Party-planning

Feestjes vind ik heerlijk. Volgens mij ben ik daar niet alleen in. Feestjes organiseren vind ik ook heel erg leuk. De voorpret, de plannen maken, de mogelijkheden inventariseren… laat mij maar schuiven. Toch zijn er ook wat mindere punten, zoals bij zoveel dingen. Het loopt namelijk niet altijd zoals je graag zou willen. Niet alles wat je in je hoofd hebt is haalbaar op die dag en tijd.

Wat nog lastiger is met (mijn?) kinderen is dat plannen voor een feestje met de minuut kunnen veranderen. “Ik wil een mario-feestje” kan de volgende dag “ik wil een voetbalpartijtje” worden. En uiteindelijk is dat als Party-planner niet echt wat je wil. Belangrijk voor een party-planner zijn vaste gegevens. Dat thema is één van de kernpunten waar omheen ik het feestje ontwerp.

Met de Corona-hindernis wordt het dan nóg een stapje moeilijker, want naar een vereniging, speeltuin of andere buitengelegenheid geschikt voor veel mensen is een risico. Een speeltuin- of sportthema zijn natuurlijk kaskrakers als het gaat om kinderpartijtjes.

Kortom, wat te doen?

Deze party-planner heeft, naar eigen idee, een prachtig plan uitgerold. De klant is koning, dus er kwam nog net geen powerpoint aan te pas om het onderwerp en het thema beter uit te kunnen lichten. Voordat het idee voor het feestje uitgelegd kon worden moest het nare bericht, dat alle wilde plannen met dagjes uit moesten worden opgeschort, nog gebracht! Je kan maar beter met het slechte nieuws beginnen bedenk ik mij dan altijd maar, dus:

“We kunnen niet naar een speeltuin of sportvereniging en we hebben al een Mario-party gehad, dus ik stel voor dat we in ieder geval wat anders doen dan dat”

Stilte.

Een frons.

Een blik uit het raam.

“ja, dat denk ik ook” was de eerste reactie na een zenuwslopende minuut.

Wow! Score!