Nascholen

Spannend! Weer een nieuwe uitdaging om de tanden in te zetten!

Waar ik eerst vooral afhankelijk was van de keuzes van mijn leidinggevende, kan ik nu mijn eigen nascholing verzorgen. De keuzevrijheid is in eerste instantie heerlijk, totdat je er achter komt dat er een aantal zaken zijn waar je rekening mee dient te houden.

Waar ik eerst als een lemming achter de kudde aanhobbelde moet ik nu ook nadenken over waar ik heen wil. En met welke vaardigheden ik welke kant uit zal gaan. En welke kan ik dan op wil.

En daar sta je dan. Met je vrijheid.

Gelukkig kan ik zaken best analytisch aanpakken. En na wat wikken en wegen heb ik gekozen voor een opleiding die perfect aansluit bij mijn vaardigheden, mij zeker nieuwe dingen gaat brengen en mij ook in een nieuwe omgeving zal doen belanden.

En dan opeens overkomt het mij weer: de prestatiedruk. Want ingeschreven voor een opleiding betekent direct het moeten neerzetten van een prestatie. Voldoen aan andermans voorwaarden. Naast mijn eigen, strenge, eisen, ook nog in de gaten houden of deze overeen komen met die van de opleiding.

Met een dubbele agenda ga ik deze studie doen: nieuwe dingen leren, maar vooral ook mijn eigen proces bewaken. De hoge eisen die ik aan mijzelf stel onder de loep nemen en proberen te ontspannen in deze leerschool.

Slik 😉

Man, wat ga ik veel leren!

1 Oktober ga ik starten, uiteraard naast de activiteiten van ‘Gezin en Ik’. Dus zit je zelf met vragen of jouw gezin, zit je met vragen over je eigen pedagogisch handelen: neem contact op!

Openingstijden Gezin en Ik:

Maandag 8.30-16.00

Dinsdag8.30-16.00

Woensdag 8.30-12.00

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog