Coronasint

Op de site van de rijksoverheid staat te lezen: “Vier Sinterklaas met het eigen gezin of in een klein gezelschap. Houd hierbij rekening met het maximaal aantal volwassenen binnen en buiten. Wilt u Sinterklaasinkopen doen? Wacht niet tot het laatste moment. En vermijd drukke plekken en drukke momenten. Draag een mondkapje in openbare binnenruimtes zoals winkels en supermarkten.”

Natuurlijk houden wij ons daar aan. Eigenlijk deden wij dat zonder Corona ook al. Met de familie, soms opa en oma erbij. Knus is hoe ik ‘ons’ sinterklaasfeest het liefste heb. Voor iedereen een aantal cadeautjes, voor de volwassenen een gedichtje of een grapje: ik kijk er nu al naar uit.

De maatregelen? Dat moet maar. Ik zit ze heus wel uit. Ons feestje zal er niet minder knus van worden, daar zorg ik wel voor. Wat ik dan doe voor een extreem knus feestje? Hier wat ideeën. Veel plezier er mee.

  • Samen de kamer feest-proof inrichten (sinterklaasslingers maken, kleurplaten ophangen, ramen versieren)
  • Wat sinterklaasspellen doen of gezelschapsspellen uit de kast halen
  • Pepernoten bakken (en opeten, mmmm)
  • Sinterklaasfilm kijken
  • Pietengym in/buiten huis: dat kan!
  • Een verkleedfeestje
  • Sint-disco (lang leve de afspeellijsten op diverse kanalen!)
  • Iets makkelijks voor eten: soep met broodjes, pasta met saus of natuurlijk de ondernemers steunen door een restaurant thuis te laten bezorgen
  • Tegen de schemering HOPEN dat er een zak met cadeautjes wordt bezorgd
  • Schoen zetten en naar bed

Een heel knus Sinterklaasfeest gewenst!