Einde van de vakantie

close up of scrabble tiles forming the words the end
Photo by Ann H on Pexels.com

Het einde van de vakantie is weer in zicht. Tijd om ons op te maken voor nieuwe weken met vrije dagen tussendoor. Als juf vond ik de weken tot de zomervakantie (want daar ga je toch een beetje naar uitkijken in mei) best druk. Veel vrije dagen, waardoor je flexibiliteit enorm wordt getest. Mooi weer, waardoor de kinderen vaak wat later naar bed gaan, vermoeider op school komen.

Als ouder heb ik… precies datzelfde gevoel. Hoewel het heerlijk is weer zoveel buiten te zijn eist het altijd een bepaalde tol dat er veel vrije dagen, studiedagen en andere ‘onderbrekingen’ tussendoor komen. Daarom is het einde van de vakantie voor ons altijd weer een tijd om stil te staan bij wat er gaat gebeuren. Wat gaan we de komende tijd beleven, wat gaat iedereen mee maken, naar toe leven? Zijn er verjaardagen?

Zelf heb ik tot op heden mijn planningen met de hand gemaakt en ingevuld met de kinderen. Tijdrovend, maar heel leuk. Gelukkig zijn er ook planningen te downloaden. In ‘roerige’ tijden is het voor mijn kinderen heel fijn om houvast te hebben aan de afspraken die gemaakt zijn. En heel eerlijk… voor mij ook 😉

Leuke links voor het maken van een eigen planning:

  • https://nl.pinterest.com/pin/46161964918089888/
  • https://mijneigenplan.nl/gezin
  • https://www.mamaliefde.nl/planbord-gezin-kind-weekplanner-dagplanning-schema-maken-pictogrammen/
  • https://www.mijndagritmepictogrammen.nl/c-3325264/tips-hoe-maak-ik-een-goede-planning/