Aftelkalender

De weken in april en mei zijn nogal ongestructureerd. In mijn blog hebben jullie daar ook mijn eigen ervaringen in kunnen lezen. Wat bij ons in het gezin fijn werkt is een kalender. Voor speciale gelegenheden gebruiken wij ook vaak een aftelkalender, omdat de spanning vaak niet te houden is. Een maand voor een verjaardag en de intocht van Sinterklaas hangt er een lijst op onze verwarming. Ook de zomervakantie is een evenement waar de kinderen erg naar uitkijken… maar dan…

Dan val je in een gat van tijd en ruimte. Na een week weten veel kinderen de dagen al niet meer uit elkaar te houden. Aan de ene kant heerlijk als je kind daar goed mee om weet te gaan. Aan de andere kant zal je maar net een kind hebben wat daar erg onrustig van wordt: je vakantie kan dan wat minder relaxed zijn dan wat je had gehoopt.

Ook voor onze vakantie gebruik ik vaak een aftelkalender èn een vakantie kalender. En deze versie (met twee-in-een) wilde ik jullie niet onthouden. De maanden staan vast, de rest van de tijd vul je zelf in (of niet). Zo krijgen jij en je kinderen overzicht en wordt het wat minder spannend allemaal.

#aftellen #aftelkalender #zomervakantie #spannend #leuk #plannen #samen #programma #overzicht