Drie rustgevende tips

Vakantie is een tijd van rust, bezinning, dingen doen waar je in ‘het normale leven’ geen tijd voor hebt. Familie en vrienden staan vaak centraal. Dit jaar hebben een heleboel mensen weer de mogelijkheid te reizen: een hobby voor velen. Toch kan je in de buurt ook veel plekken vinden, die de mogelijkheid geven te ontspannen.

Klein Mens gaat op reis. Volg zijn reizen op de facebooksite @kleinmensistevreden of het instagramaccount @Klein.Mens

Hoe belangrijk ontspanning en ruimte maken voor jezelf is, heb ik (meerdere malen) aan den lijve ondervonden. Geen leuke leerschool kan ik je vertellen, wel leerzaam. Uit dat leren is Klein Mens ontstaan en ik geef het gedachtegoed van Klein Mens graag door. De ingrediënten voor een tevreden leven als dat van Klein Mens zijn:

  • Neem iedere dag bewust tijd voor jezelf: wat gebeurd er in je lijf, waar denk je aan, wat zit je dwars, waar geniet je van, wat geeft je veel plezier? Er is zoveel te beleven binnen in ons, dat je je daar best mee kan vermaken.
  • Sta stil op plekken die je mooi vindt en geniet van het uitzicht. Ook stil staan bij mooie dingen om je heen geeft energie.
  • Accepteer dat gedachten ‘gewoon maar’ gedachten zijn: het is niet altijd waar wat je denkt. Inventariseer eens welke gedachten er regelmatig door jouw hoofd gaan en toets ze op ‘waarheid’. Wees -ook in gedachten- lief voor jezelf: je verdient het!