Drie tips voor een rustige Sinterklaas

Sinterklaasavond één grote chaos?

white and blue plastic straw
Photo by Tara Winstead on Pexels.com

Misschien vind jij dat juist leuk. Lekker door elkaar buitelen met cadeaus, gillen, zingen, roepen, rommel maken, snoepen. Ja. Dat hoort er ook bij.

Toch kan het voor kinderen best overweldigend zijn al die drukte!

Daarom drie tips om de structuur en rust (een klein beetje) te bewaren:

  1. Zorg voor een plan. De kinderen hoeven zeker niet op de hoogte te zijn van jouw plan of verhaal, maar jij hebt iets waar je je aan vast kan houden. Bedenk van te voren hoe laat je cadeautjes wilt laten ‘verschijnen’, wanneer je wilt gaan eten, hoe laat de kinderen ongeveer naar bed gaan en wat er verder allemaal nog gaat gebeuren.
  2. Zet alles klaar van te voren. Zo kan je zelf ook genieten van de chaos en hoef je niet nog allerlei dingen te gaan regelen tussendoor. Zo kan je makkelijk de cadeautjes verstoppen in huis en tijdens het strooien van de pieten briefjes mee-gooien die verklappen waar de cadeautjes zijn (of hints geven).
  3. Laat het looooosss… het is een feestje! Dus als er wat meer rommel is dan normaal? Soi. Gillen de kinderen heel hard? Doe lekker je oren dicht. Vanavond mag het een keer.

Of gil mee…