Meester Bert is een held

In mijn zoektocht naar artikelen en posts waar ik blij van word sla ik een heleboel op. Ik ben snel enthousiast, ja. Dat zie je ook aan de lijst met opgeslagen items.

Meester Bert was hierdoor in een vergeethoekje gekomen. En totaal niet terecht lees ik nu weer, opnieuw met plezier. Want meester Bert heeft gelijk. Heel erg gelijk. Want blije kinderen zijn de leukste kinderen. En waar wordt je blij van?

Ja?

Al iets verzonnen?

Als iets lukt. Als je iets durft te proberen. Als je iets mag doen dat je leuk vindt. Als je van te voren weet dat je het kan. Als je weet waar jou talenten liggen. Als je je op je plek voelt in je omgeving. Als je weet dat je kan aankloppen voor hulp. Als je weet dat hulp ook echt zoden aan de dijk zet.

Zit’ie er bij?

Laten we daar dan naar streven in het onderwijs.