Boekenbericht

book opened on white surface selective focus photography
Photo by Caio on Pexels.com

In de boekenweek natuurlijk een berichtje over boeken: biebkaart voor jeugd onder de 18 wordt gratis. Een bericht van februari 2022. Ik vroeg mij direct af of dit echt nieuws was. Ik wist niet dat er betaald moest worden voor een bieb-pas.

Nu moet ik daar ook eerlijkheidshalve bij vertellen dat mijn kinderen pas sinds vorig jaar herfstvakantie, net voor de laatste lockdown, lid zijn geworden van de bieb. Mijn oudste heeft acht jaar lang een bezoek aan een bibliotheek moeten missen.

Eerlijkheidshalve moet ik daar ook bij vertellen dat wij ondertussen omkomen in de boeken. Weggooien van boeken is in mijn ogen heiligschennis. Tot de achttiende verjaardag verwachtte ik eigenlijk prima uit te komen met de selectie uit mijn eigen jeugd… tot ik ze met de kinderen herlas. En eerlijk, ‘de avonturen van de vijf’ bekt voor de jongens toch niet zo lekker als ‘alles wat je wilt weten over scheten’. A

Afijn, goeie zaak, dat gratis abonnement.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1212242157/gratis-biebkaart-om-jongeren-te-trekken-echt-een-uitje