Hulp vragen

father and child s hands together
Photo by Juan Pablo Serrano Arenas on Pexels.com
father and child s hands together
Photo by Juan Pablo Serrano Arenas on Pexels.com

Wij leren de kinderen, dat als zij iets niet weten, niet kunnen of begrijpen, ze hulp kunnen vragen. Zelfs jonge kinderen vinden het vaak lastig om toe te geven dat iets hen niet lukt en vertonen weerstand om de activiteit verder te proberen.

Wij als volwassenen hebben een voorbeeldfunctie. Als wij bepaald gedrag laten zien zijn wij daarmee een voorbeeld voor onze kinderen. Ook bij gedrag wat wij liever niet bij onze kinderen zouden willen zien als ze opgroeien!

Des te belangrijker is het dus om -ook als volwassene- hulp te vragen wanneer het jou even niet lukt. Stress is een factor die veel invloed kan hebben op je leven en in de opvoeding dus ook in het leven van je kinderen. Heel belangrijk dus om op tijd te signaleren en vervolgens hulp te vragen!

Er zijn verschillende (gratis) media, waarbij je ook anoniem aan kunt kloppen voor hulp of een luisterend oor. En wellicht geeft dit steuntje in de rug jou weer de energie om door te gaan.

Geef vooral het goede voorbeeld en vraag hulp wanneer je voelt dat dat nodig is.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog