Seksuele ontwikkeling 4

Veel scholen doen mee aan de week van de lentekriebels. Ook vorig jaar heb ik aandacht besteed aan deze week in de maand maart. Dit jaar weer, omdat we ons vaak als opvoeder ongemakkelijk voelen bij dit thema. Niets is echter zo menselijk, gewoon en leuk als lentekriebels! En laten we ook niet vergeten dat het aangeven van grenzen heel belangrijk is en daarom ook zeker in de opvoeding bespreekbaar moet worden gemaakt. Ook binnen het onderwerp seksualiteit!

Een hele andere tak van sport zijn kinderen vanaf 9 jaar. Pré-pubers en pubers hebben andere behoeften dan jongere kinderen en als ouder heb je niet altijd de kennis in pacht om aan te sluiten bij de behoeften van jouw kind. Ook hier kan de Rutgersstichting een handje helpen. Onderstaande brochure is gratis te downloaden van de site www.rutgers.nl