Naar buiten!

Spelen is voor kinderen ontzettend belangrijk. En spelen betekent niet alleen ‘gamen’, maar heeft vooral te maken met ontdekken, bewegen, (live) sociale interactie en voelen.

Buiten spelen is een makkelijke manier om met veel van bovenstaande kenmerken te maken te krijgen. Buiten zie je ontzettend veel, niet alleen wanneer je ergens naar toe gaat, maar ook gewoon in jouw eigen straat. Daarnaast beweeg je automatisch als je buiten komt en is de kans groot dat je vrienden tegenkomt.

Het ervaren/voelen gebeurt buiten sneller, omdat je eerder met prikkels in aanraking komt die anders zijn dan de omgeving die je iedere dag om je heen hebt. In je kamer ken je ieder hoekje en gaatje, in de speeltuin valt er vaak iets nieuws te ontdekken.

Kortom… buiten spelen is het devies. Vandaar een link naar de website van Jantje Beton. Eindeloos veel buitenspeel- ideeën en handige tips voor ouders.