Regendag

Ken je dat ‘regen-op-de-ruiten’, ‘verwarming-net-een-tikkie-aan’, ‘dekentje-op-de-bank’ gevoel? Het najaar is de ultieme tijd voor dit gevoel. Waarschijnlijk heb je al een beeld en zit je te hengelen met een theezakje, koekje erbij… ja dat!

Op de een of andere manier kennen kinderen dit gevoel niet altijd (of altijd niet ;-)). Zeker wanneer het weer onstuimig is kunnen kinderen jouw ‘dekentje-op-de-bank’ moment aardig verpesten. Dat moment is voor hen precies de tijd om elkaar de haren uit het hoofd te trekken om een knuffel waar ze normaal nooit mee spelen. Helaas voor jou: geen dekentje.

Of had je je stoel net naast het raam geparkeerd om daar een half uurtje lui in te hangen met een kop thee en een tijdschrift? Juist. Daar komen ze de hoek om. Schreeuwend. Over wie als eerst begon met weet-ik-wat en dat dat ALTIJD zo is…

Daar gaat je moment èn, heel waarschijnlijk, ook je geduld. Hoewel iedereen begrijpt dat het voor kinderen ook best lastig kan zijn om niet even uitgelaten te worden buiten, is het voor jou waarschijnlijk best even een domper dat jouw persoonlijke momentje niet kan doorgaan. Dat je je geduld verliest is alleen maar begrijpelijk.

En dan nu, uiteraard, de oplossing! Want –heel stiekem- is deze explosie ontstaan doordat de kinders binnen opgesloten zitten met vies weer. Zij weten het,  na alles uit de kast getrokken te hebben om bezig te blijven, ook niet meer. Tijd voor jou als opvoeder om in te grijpen, want… het duik-in-een-hoek-op-de-bank-moment kan namelijk ook gezamenlijk! Genieten voor twee, drie, vier of meer. Gewoon in je eigen huis:

  • Maak een pot thee, een fles limonade
  • Verwen jullie met een koekje, cracker, rijstwafel, rozijntjes, fruit
  • Trek extra dikke sokken aan
  • Haal dekentjes uit de kamers
  • Bouw een burcht van de lekkere dekens en kruip er met zijn allen in

Na een kwartier cocoonen zal iedereen vast weer wat zijn gekalmeerd en kan je zelfs misschien nog jouw eigen moment pakken. En zo niet?

Trek een jas aan en ren tegen de regen in.

Heel verfrissend.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als blog