Hoe mijn boek ontstond

Illustratie uit Klein Mens is tevreden

Wat ben ik trots! Na twee jaar zwoegen, schetsen, tekenen, schilderen, denken is Klein Mens echt te koop. Een poppetje dat ik al vroeg in mijn juffen-carriere ontwierp en altijd gebruikte voor verjaardagskaarten. In dat opzicht zullen er veel kinderen rondlopen die mijn ‘signature’ ergens in huis hebben.

Maar Klein Mens staat voor meer. Klein Mens is zichzelf en is altijd druk. Die drukte blijft nogal eens hangen in zijn hoofd. En laat hij daar in dit boek nou een oplossing voor vinden!

Eigenlijk heel herkenbaar voor mijzelf. Tot een aantal jaar geleden kon ik de drukte in mijn hoofd niet altijd aan. Een oorzaak is daarvoor (nog) niet gediagnosticeerd, maar dat het herkenbaar is voor veel mensen hoef ik niet uit te leggen.

In onze huidige maatschappij is er overal om ons heen drukte. We worden geacht overal aan mee te doen, denken we. En uiteraard voldoen wij graag aan de eisen van anderen. Maar willen we dat eigenlijk wel? Kunnen we dat eigenlijk wel?

Klein Mens komt er achter dat er een manier is om eens goed naar je zelf te luisteren. Stil te staan bij je lijf of gewoon even stil te staan. Daar is niets ergs aan. Het is zelfs heel gezond om soms even helemaal niks te doen en gewoon even te ZIJN. Klein Mens IS. En dat is best lekker.

Nieuwsgierig naar Klein Mens? Koop hem dan! Via Boekscout.nl of via de link op mijn eigen website. Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie er van vinden… Spannend!