Bikkeltjes met lef!

Sinds 2018 ben ik gecertificeerd bikkeltjes met lef- trainer. Een superleuke training, waarin ik met kinderen van vier tot zeven jaar allerlei spellen, oefeningen en verhalen doe om de weerbaarheid en de sociale vaardigheden te vergroten.

Wat doen we zoal op een trainingsdag?

Eerst lezen we een verhaal over Bikkellandia. Een land waar volkjes met verschillende krachten wonen. Iedere kracht kan je op een ander moment goed gebruiken. Omdat Bikkellandia lang geleden uit elkaar gesprongen is, hebben alle kinderen op de wereld allerlei stukjes Bikkellandia in zich. Aan ons de taak uit te zoeken welke stukjes en krachten we wanneer kunnen gebruiken!

Na het verhaal doen we spellen, tekenen we, praten we en leren we oefeningen om lekker te Chillen. Kortom, de anderhalf uur die we hebben zijn vaak zó omgevlogen!

Niet alleen de kinderen leren heel veel over de bikkels en de andere volkjes, ook de ouders doen mee. Thuis en op school zijn belangrijke plekken om de vaardigheden uit de training toe te passen. Dus ouders… aan de slag! Thuis kunnen jullie de verhalen uit het voorleesboek lezen en oefeningen doen. Wat het meest belangrijk is zijn de complimenten: laat een kind echt Bikkelgedrag zien? Beloon het!

Mei 2021 wil ik weer een nieuwe training starten. Er zijn zes plaatsen beschikbaar. Meedoen? Vraag dan eerst een (online) intakegesprek aan, zodat we kennis kunnen maken. Heb je een goed gevoel, dan ontvang je een plan van aanpak en factuur en kunnen we aan de slag.