Schoolpleinouders

father and son bonding in a park
Photo by Anete Lusina on Pexels.com

Hoewel ik het niet helemaal eens kan zijn met de titel ’type moeders’, omdat ik er ook genoeg vaders in herken, kon ik het niet laten te gniffelen. Wat heerlijk is het toch soms om typetjes te ontwikkelen, te categoriseren en voor jezelf ordening aan te brengen! Je kunt in die situatie altijd gerust zijn, want je hoort ‘erbij’. Waarbij laten we dan maar even in het midden…

Groot nadeel van dit soort artikelen is natuurlijk dat ze wetenschappelijk niet te bewijzen zijn. Hoewel iedereen bepaalde karaktertrekken en voorkeuren heeft is niemand in een hokje te stoppen. Hooguit kun je mensen inkaderen door alle karaktertrekken en voorkeuren onafhankelijk van elkaar te benoemen. Nee. Dat is saai. Dan krijg je ellelange lijsten met omschrijvingen van een persoon. Bah. Weet je hoeveel leeswerk dat wel niet is?!

Nee. Liever typetjes. Liever kort door de bocht. Als je dan maar in je achterhoofd houdt dat het zo veel makkelijker is om mensen te veroordelen. En dat we dat met zijn allen ook niet willen, toch?!

Waarin ik mijzelf herken? EASY: 2, 5 en 10 in meer of mindere mate dan natuurlijk 😉

artikel jmouders