Concentratie

asian girl meditating in room in daytime
Photo by Monstera on Pexels.com

Concentratie is een groot goed. In onze huidige maatschappij wordt er echter steeds meer flexibiliteit en snelheid gevraagd. Geen goede voedingsbodem om concentreren te leren! Wanneer jouw brein iedere keer gevraagd wordt om ergens anders mee bezig te zijn (berichtjes op telefoon, reclameuitingen die ongevraagd opkomen, werk, klussenlijsten, sociale contacten of social media) leer je niet om je volledig te focussen op één ding.

Juist het oefenen in concentreren, focussen wordt steeds belangrijker in een wereld waarin het lijkt dat je maar met iedere gril moet mee bewegen. En wie zegt eigenlijk dat dat moet?

Meer weten? Ouders van Nu heeft een prima overzicht gemaakt voor kinderen betreft concentratie. Twijfel je over hoe jij met je kind aan de slag kan? Neem dan contact op! Ik help je graag met advies en begeleiding.

Ouders van Nu: Concentratieproblemen