3 vakantie-maar-het-echte-leven-begint-weer-tips

brown framed eyeglasses on a calendar
Photo by Olya Kobruseva on Pexels.com

Nog een klein stukje vakantie te gaan. Hier drie tips die je nog lekker even kan regelen voor de hectiek weer begint binnen je gezin met school, werk, hobby’s en regelmaat:

  1. Heb je nog geen chill/relax/rust dag gehad in deze vakantie door alle kerst-activiteiten? Plan dit dan met elkaar in. Haal de maskertjes uit de badkamer, regel voetenbadjes, masseer elkaar, kijk een film in pyjama. Doe alles anders dan anders en haal het tempo er even uit. Je krijgt zo het echte vakantiegevoel! Zijn jouw kinderen niet echt fan van ‘opeens alles anders’? Plan het dan wat eerder in, beperk de lengte van de ‘chilldag’ en overleg de activiteiten met elkaar.
  2. Ruim die kamers op! Zo begin je met een schone lei aan je werk en school. Uiteraard zal het er na een week niet meer zo uitzien als na jouw opruimactie, maar je hebt in ieder geval een goede start. Daarnaast creëer je de mogelijkheid nieuwe systemen te bedenken om je spullen op te ruimen en oude ongebruikte dingen weg te gooien. De kans met het invoeren van een nieuw systeem op het netjes houden van je kamer wordt een stuk groter!
  3. Plan je goede voornemens. Heb je bedacht dat je meer wil sporten, gezonder wilt eten of meer van dit soort zaken: zorg dat je dat vooraf regelt. Een plan of voornemen heeft een grotere kans van slagen wanneer je ook echt stappen hebt verzonnen om je doel te bereiken. En dan het moeilijkste: hou je er aan 😉

Geen zin in deze tips? Vier lekker nog even vakantie! Gelukkig nieuwjaar!