Positiefff…

“Je vangt meer vliegen met stroop dan met azijn”, zeggen ze wel eens. En daar hebben ‘ze’ ook zeker gelijk in. Zelf ben je ook meer geneigd te luisteren naar iemand die gezellige, positieve dingen tegen je zegt dan boos op je is? Hoe moeilijk is dit bij je eigen kinderen. We houden zielsveel van ons kroost, maar ze weten ook precies waar onze gevoelige snaren zitten. Hoe leuk is het om die snaren te bespelen? Eh, heel leuk!

bron: psychogoed.nl

Opvoeden is zeker niet altijd makkelijk en positief opvoeden misschien nog wel een stukje moeilijker. Dat betekent namelijk dat je bij de tiende tip waarschijnlijk moet gaan beginnen. En die tiende tip (‘zorg goed voor jezelf’) is juist iets wat we vaak heel erg moeilijk vinden. Je hebt je gezin, baan, huishouden, vrienden en hobby’s… wat nou ’tijd voor jezelf’?!

Hierbij dus: pak een kopje koffie of thee, doe de beentjes even omhoog en lees het onderstaande artikel rustig door. Misschien kom je wel op ‘mindblowing’ ideeën of kom je er achter dat je het eigenlijk helemaal niet onaardig doet allemaal. En eerlijk? Ik denk dat laatste! 😉

https://psychogoed.nl/wat-is-positief-opvoeden-basisprincipes-tips-per-leeftijd-online-cursus/#basisprincipes