Opvoeden met een doel

black dart pink attach on yellow green and red dart board
Photo by Skitterphoto on Pexels.com

If you don’t know where you’re going, you will probably end up somewhere else

Engels gezegde

Heb jij een bepaalde visie over jouw opvoeding? Heb jij ideeën over wat jij belangrijk vindt voor je kinderen? Doelen stellen kan helpen om in de opvoeding samen op te trekken en makkelijker tot afspraken te komen betreft keuzes over diezelfde opvoeding. Als je weet waar je naartoe wilt zorgt het er ook voor dat je makkelijker een weg vindt om dat te bereiken.

Uiteraard is het allereerst belangrijk om rekening te houden met jouw kind: passen de doelen die jij stelt bij jouw kind? Maar vanuit deze visie bepaalde ijkpunten vastzetten hoeft niet slecht te zijn. In tegendeel: het kan voor beter overleg en een steviger thuisstructuur zorgen. En een duidelijke structuur geeft een kind houvast om te groeien en bloeien!

In ieder geval een interessant onderwerp om met jouw medeopvoeders eens over te hebben.

Opvoeden met doelen-artikel