Deel 7 Bitterzoet

Na een aantal jaar zoeken is het ons gelukt: een huis waar wij, hopelijk, al onze dromen waarheid kunnen laten worden! Daar tegenover staat dat het niet om de hoek is. We zullen verhuizen naar een andere regio ongeveer een uur van waar we nu wonen. Hoewel wij daar zelf niet tegenop kijken hebben wij natuurlijk drie medebewoners van ons huis die daar -zeker- anders tegenaan kijken. Hoe onze verhuizing verloopt deel ik in mijn blog. Je moet toch èrgens je verhaal kwijt 😉

De laatste dag bij het kinderdagverblijf heeft voor ons deze keer een extra laag. Waar ik eerst een beetje lacherig deed over het ‘lege nest’ syndroom voel ik mij wat verloren bij het maken van de traktatie voor de vierde verjaardag van de jongste.

De laatste telg die de stap gaat maken naar de basisschool. Baby af. Peuter check. Klaar. Gedaan. Ik slik even, adem diep in en maak de volgende raket vast aan de eierkoek. “Ik schiet er vandoor” staat er vrolijk. Met het even vrolijke hoofd van mijn dochter erop. Het is keihard.

En leuk. Tuurlijk is het leuk! Als ik zie hoe zij trots rond paradeert, roepend “ik ben groot”, dan krijg ik een warm gevoel van binnen en ben ik trots op deze nieuwe wereldveroveraar.

En niet leuk. Want wat was het toch kort geleden dat ik haar in mijn armen hield en voor het eerst wegbracht naar de opvang. Waar ze zo hartelijk werd ontvangen. Waar ze het zo naar haar zin heeft gehad. Waar haar moeder zoveel liefde heeft gezien voor kinderen in het algemeen, maar natuurlijk ook voor onze spruit.

Het afscheid van het kinderdagverblijf komt er dan nog eens bovenop. Bovenop de spanning van een verbouwing, verhuizing, regeldingen en ook nog het ‘gewone’ leven. Ik laat mijzelf maar even gaan. Mag best wel even een keer.

We weten waar we het voor doen, heus wel. Het is een eigen keus, weet ik. Maar kleine kinderen groot zien worden doet je altijd toch even terugdenken aan de tijd van toen. Het opvoeden van kinderen is constant loslaten wat niet meer is en aanpassen aan de nieuwe situatie.

De tijd gaat voorbij en wij gaan vooruit. Onze raket loopt voorop. Met een trotse moeder er achteraan.