Dierendag

rabbit on person s hands
Photo by Mikhail Nilov on Pexels.com
rabbit on person s hands
Photo by Mikhail Nilov on Pexels.com

Gekscherend noemen wij ons gezin en onze drie kinderen wel eens een kudde. Het is druk genoeg met elkaar zo. Wat sinds wij verhuisd zijn een afweging is, is het beginnen aan huisdieren. De één wil honden, de volgende konijnen, de derde kippen en de laatste ratten. De meest verstandige wil een grasmaaier waar je op kan zitten. Iets waar je met bovenstaande beestenboel waarschijnlijk ook beter niet aan kan beginnen.

De oplettende lezer is waarschijnlijk opgevallen dat de dieren in meervoud beschreven staan. Nog een overdenking waard, want in hoeverre kan je een tuin, beestenboel en het reguliere gezinsleven combineren?

Verantwoordelijkheid is een waarde die we onze kinderen proberen bij te brengen. Dieren kunnen het verantwoordelijkheidsgevoel stimuleren. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel is echter zo groot dat ik twijfel: durf ik het aan om dieren in huis te nemen, wetende dat er een zorg bijkomt in een opgroeiend gezin?

Het konijnenhok staat. Laten we klein beginnen. En laten we het vooral met zijn allen doen. Een goed voornemen op dierendag.