Gebbetje

laugh neon light signage turned on
Photo by Tim Mossholder on Pexels.com

Zelf ben ik gek op suffe grapjes, woordgrapjes, kleine geintjes. Het in de gaten houden van de ontvanger van de grap is daarbij heel belangrijk. Kinderen hebben nog niet dezelfde humor als volwassenen en dat weten we allemaal wel, maar er rekening mee houden is soms moeilijk.

In de klas neem ik de kinderen mee in mijn proces van grapjes maken of uithalen bij andere leerkrachten. En dat vinden ze heerlijk! Een prank uithalen met een andere leerkracht is bij ons op school best mogelijk zo af en toe. En wat heb ik dan ook fijne collega’s dat zij precies meespelen!

De kinderen leren zo rekening te houden met de grenzen van de ander. Ze spelen mee, maar leren dat als ze te ver gaan dat ze de grap ook op tijd kunnen stoppen. Ze leren dat een grap ook weer afgelopen is en dat we gewoon aan het werk kunnen. Kortom: ze leren schakelen! Flexibiliteit ten top. En zo belangrijk is het om flexibel te zijn!

Naast de enorme lol die we hebben, leren we dus ook wat bij (vaak ook de juf). En dat zijn gewoon twee, drie, misschien zelfs vier vliegen in één klap!