De jarige trakteert

De laatste tijd valt ons thuis op dat niet alle informatie opgenomen wordt. Luisteren is een vaardigheid waar aan soms wat meer aandacht besteed moet worden.

Maarja… met je verjaardag in het vooruitzicht en de verjaardag van je zus net achter de rug en een mamma die met haar been niet alles kan doen kan de concentratie wel eens weg zijn. Luisteren is dan niet zogezegd je ‘superkracht’.

Met stappenplannen komen wij vaak weer in de goede houding. Wat is er belangrijk als je wel wilt luisteren (want dat de wil er is twijfelen we niet aan!), maar het gewoon even niet lukt??

Ook dit stappenplan is er weer op gericht de luisterhouding te stimuleren, waardoor deze geautomatiseerd wordt. Bij het woord ‘luisteren’ weet het kind wat er precies verwacht wordt. En dat is iets waar het hier thuis een stuk beter door gaat!

GRATIS DOWNLOAD

En vergeet niet te neuzen tussen alle leuke andere aanbiedingen!