Muziek!

printed musical note page
Photo by Pixabay on Pexels.com

Heel groot plezier doe je veel kinderen met het maken van muziek. Of het nu radio, muziekinstrumenten of zelf zingen is: kinderen zijn vaak direct betrokken. Muziek maakt blij, muziek intrigeert en kinderen reageren enthousiaster wanneer je een opdracht zingt als dat je deze uitspreekt (echt waar! Het proberen waard!).

Wij hebben thuis in ieder geval de grootste lol gehad met de fonetische uitspraak van onze kinderen. Niet alle liedjes op de radio zijn immers Nederlands òf verstaanbaar. Daardoor zijn sommige nummers door ons grut persoonlijk door de mangel gehaald.

Het gebeurt jammer genoeg steeds minder vaak, maar de lol die wij hebben gehad om de ‘raad de plaat’ momenten is om nooit te vergeten. Meer muziek is meer beter.