Huisdieren

black dog beside little girl
Photo by bin Ziegler on Pexels.com

Wanneer begin je aan huisdieren als je kinderen hebt?

Tsja, als je al begon met huisdieren voordat je kinderen kreeg is het misschien makkelijk. En als je niet van dieren houdt of allergisch bent ook…. Maar er komt een leeftijd dat er gezeurd wordt om een hamster/konijn/kat/hond/paard/unicorn en dan zal je daar toch iets mee moeten.

Bij ons is het aanleren van verantwoordelijkheid een grote invloed geweest in de keuze om huisdieren te houden (we hebben nu twee opvang-konijnen). Het zorgt er namelijk wel voor dat kinderen zich steeds meer bewust zijn, dat ook zij een rol kunnen spelen in het onderhoud, het welzijn en geluk van dieren. En misschien dat ze deze houding dan ook meenemen in de omgang met mensen?

Huisdieren zijn een grote verantwoordelijkheid en als de kinderen deze niet nemen dan zijn wij de …, helaas. Wegdoen is ondertussen ook voor mij geen optie meer. Ze zijn veel te leuk onze Nijntjes. Je kiest er dus niet ‘zomaar even’ voor.

Een leuke website om je in te lezen is van de dierenbescherming:

Kinderen en dieren: echte liefde? (dierenbescherming.nl)

Gelukkig kan je voor goede tips ook contact met ze opnemen, want betreft het houden van dieren ben ik ook maar een amateur!