Voor kinderen

Gezin en Ik heeft de volgende mogelijkheden voor kinderen:

(Jeugdbrein) Coaching

Coaching op het gebied van gedrag, leren en emoties. Je kunt denken aan executieve functies als plannen en organiseren, omgaan met emoties, inhibitie, maar ook aan gedrag, boze buien, zindelijkheid. Deze begeleiding is altijd op maat. Per cliënt maak ik een individueel plan dat past bij de hulpvraag. In 2018 heb ik nascholing gevolgd bij Wegwijs Counseling en Coaching en mag mij hierdoor ‘Jeugdbreincoach’ noemen. Meer informatie over Executieve Functies in het Onderwijs vind je door op het plaatje met de verschillende functies te klikken.

Ambulante begeleiding

Begeleiding op locatie. Ervaart een kind problemen op school met leren of gedrag, zijn er thuis specifieke situaties die een kind moeilijk vindt? In de ambulante begeleiding kijk ik mee in de situaties zelf. Aan de hand van wat ik zie en het kind ervaart kunnen we een plan maken om de situatie makkelijker te laten verlopen. Ik rondde in 2020 de nascholing ‘omgaan met autisme’ van ‘geef me de 5’ af. 

Weerbaarheidstraining

De weerbaarheidstraining ‘Bikkeltjes met lef’ is voor kinderen van vier tot en met zeven jaar. In deze training leren kinderen over sociale situaties, hoe om te gaan met emoties en gedachten en, niet onbelangrijk, andere kinderen en volwassenen. Er wordt aandacht besteed aan gedrag, gedachten en emoties. Ik ben sinds 2018 gecertificeerd bikkeltrainer en aangesloten bij Bikkels.nl.

Nu ook online! Thuis de weerbaarheidstraining volgen? Dat kan!

Mindfulnesstraining

Deze aandachtstraining is afgeleid uit de mindfulnesstraining ontwikkelt door John Kabat-Zinn en speciaal voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar. De kinderen leren concentreren, aandacht te hebben voor het eigen lijf en de eigen gedachten. Naast de beginselen van het mediteren zit de training vol opdrachten en spelletjes.