Wandelen?? Nee joh, speuren!

Ook wel eens zin in een wandeling met je kinderen? Ook gewend aan de reactie van verveelde hoofden wanneer je het bedenkt het woord ‘wandelen’ hardop te zeggen?

Uiteindelijk op pad blijkt het best gezellig, maar om màkkelijker op pad te gaan is ‘geo-caching’ wel een idee! Het idee van geo-caching is dat je met je smartphone op zoek gaat naar een ‘schat’. De locatie van de schat wordt gedeeld op internet en door de hints op te volgen kan je de schat vinden.

Caches kunnen in tupperware-dozen, kisten, pvc buizen of andere voorwerpen zitten waar een logboek in past en items die geruild kunnen worden door de schatzoekers.

Van belang is dan ook dat je zelf ook een (kleine) schat mee brengt om in de cache te verstoppen voor de volgende schatzoeker.

Positief aan deze hele onderneming is, dat er vaak een speurtocht aan vooraf gaat. Daarnaast vindt het hele gebeuren buiten plaats. Dus… ben je toe aan een wandeling? Noem het dan gewoon een speurtocht!