Open ended play

depth of field photography of p l a y wooden letter decors on top of beige wooden surface
Photo by Skitterphoto on Pexels.com

Een titel waar je misschien niet direct een beeld bij hebt. Een open eind natuurlijk wel, maar spel met een open einde?

Ja. Als pedagoog kan ik nergens enthousiaster van worden dan van materialen die dit stimuleren. Creativiteit is de basis van alle materialen van open ended play: er is geen beschrijving van wat de kinderen met de materialen zouden ‘moeten’ doen en daardoor zijn ze vrij om hun fantasie te gebruiken.

Als je als volwassenen deze materialen ziet ben je al geneigd tot aanraken, voelen, rollen en dat is precies waar deze materialen uitstekend geschikt voor zijn. Kinderen leren door te proberen. Als deze materialen tot iets uitdagen is het precies dat: proberen.

Nog geen cadeauidee? Kies iets van de materialen van open ended play en lees de uitleg.

https://www.baert.com/nl/blog/open-ended-play/?fbclid=IwAR1Crv-nvDSdzwQizH0gWJNuLhXSYT0FcI5-CwQCpJ6_OszbmILIc9AaRLs