Goed voornemen: stel grenzen

selective focus photography of stoplight at stop
Photo by Franco Atkins on Pexels.com

Een goed voornemen? Grenzen stellen? Op zich zullen veel mensen geen moeite hebben met het stellen van grenzen. Het handhaven van de grenzen is een lastiger taak! Mocht je moeite hebben met het stellen van grenzen of, logischer, het handhaven van grenzen: een nieuw jaar met goede nieuwe voornemens breekt aan!

Kinderen kunnen, zeker als ze weten dat je gevoelig bent voor gezeur, gejammer en gedram, zichzelf uit de naad werken om voor elkaar te krijgen wat ze graag willen.

Het doorzettingsvermogen van een kind is enorm. Challenge jezelf en hou je aan je eigen (realistische) grenzen. Je zult merken dat wanneer jij jouw doorzettingsvermogen aanspreekt je er na een tijdje minder van nodig hebt.

En vind je het moeilijk? Vraag om advies en hulp bij het CJG in jouw buurt!

https://www.opvoeden.nl/grenzen-stellen-435/