Deel 15 Balans

white oil paint in plastic tank
Photo by Ksenia Chernaya on Pexels.com

Na een aantal jaar zoeken is het ons gelukt: een huis waar wij, hopelijk, al onze dromen waarheid kunnen laten worden! Daar tegenover staat dat het niet om de hoek is. We zullen verhuizen naar een andere regio ongeveer een uur van waar we nu wonen. Hoewel wij daar zelf niet tegenop kijken hebben wij natuurlijk drie medebewoners van ons huis die daar -zeker- anders tegenaan kijken. Hoe onze verhuizing verloopt deel ik in mijn blog. Je moet toch èrgens je verhaal kwijt 😉

We verhuisden in een vakantieweek in Zuid-Holland. In Gelderland houden ze net een andere vakantieweek aan in verband met carnaval. De school dacht mee met ons en gunde ons de eerste week vakantie. Daar waren we natuurlijk ook aan toe, maar om te luisteren naar dat gevoel terwijl er een huis vol verhuisdozen staat blijkt heel erg lastig.

Keihard hebben we gewerkt om de laatste vloeren te leggen en startklaar te zijn voor de weken die zouden komen. Verven, behangen, door, door, door… Ieder vrij moment werd besteedt aan klussen. Dat dat niet heel goed is voor de onderlinge relatie hoef ik iedereen niet te vertellen. We waren moe. Heel moe. En dan begint het werkende leven weer. Aan de bak! Wennen aan de reisafstand, jongleren met kinderen, huishouden en klussen.

Het eerste weekend na de vakantie besloten we gewoon even helemaal niks te doen. En dat blijkt na al die weken doorgaan hard nodig! Wat voelt het opeens als vakantie als je door de stad slentert met je gezin. En wat blijken die kinderen eigenlijk leuk te zijn.

De komende tijd gaat het klussen op een iets lager pitje en staan wij zelf even centraal. Ook als dat betekent dat we de drive opzij moeten zetten om een kwast te pakken. Genieten van onze kinderen, de omgeving en een heleboel ontdekken. Het kan niet gauw genoeg meivakantie zijn!