Deel 16 Buiten!

unrecognizable child pulling hand to rain drops
Photo by Hebert Santos on Pexels.com

Na een aantal jaar zoeken is het ons gelukt: een huis waar wij, hopelijk, al onze dromen waarheid kunnen laten worden! Daar tegenover staat dat het niet om de hoek is. We zullen verhuizen naar een andere regio ongeveer een uur van waar we nu wonen. Hoewel wij daar zelf niet tegenop kijken hebben wij natuurlijk drie medebewoners van ons huis die daar -zeker- anders tegenaan kijken. Hoe onze verhuizing verloopt deel ik in mijn blog. Je moet toch èrgens je verhaal kwijt 😉

In ons oude huis waren wij gewend alle kinderen praktisch de hele dag binnen te hebben. Ondanks dappere pogingen ze naar buiten te jagen werd dat naarmate ze ouder werden steeds moeilijker. Met een grote tuin bij ons nieuwe huis was de hoop natuurlijk dat er meer buiten gespeeld zou worden. Van te voren hadden we daar al de nodige plannen voor gemaakt. Alle kinderen hadden bedacht wat zij graag zouden willen buiten. De planning van deze plannen was voor sommige wat aangepast (na een verhuizing direct 5 konijnen is volgens ons niet heel praktisch), maar er moest toch nog het nodige georganiseerd, dus dat bleek niet erg.

Dan woon je in je droomhuis en blijkt de hoop op meer buitentijd gewoon uit te komen! Ondanks de kou en het slechte weer de eerste weken hebben we grote delen van de dag geen kind binnen gehad. Rennen door de tuin, verstoppertje, voetballen, beestjes zoeken, planten verplaatsen, graven (gewoon omdat het kan), het kippen/konijnenhok schoonmaken en nog veel meer activiteiten blijken opeens de interesse te hebben van onze kinderen.

Daar waar zij eerder niet omkeken naar de moestuinplantjes die ik op de drie vierkante meter in de achtertuin probeerde te laten groeien, bouwen ze nu mee aan een volledige moestuin en maken ze liefdevol een plekje voor de ‘babyplantjes’.

Dat ik geniet hoef ik niet te verklaren. Dit is iets wat ik zo heerlijk vind om te zien: kinderen die ervaren hoe fijn het is om bezig te zijn, om te creëren, om te bewegen! Ik hoef het ze niet uit te leggen, maar ze pakken zelf alle mogelijkheden aan die de omgeving ons hier bied. En dan hebben we deze omgeving alleen nog maar bekeken tot aan de tuingrenzen. Er is nog zoveel meer!